20 - 12 - 2021

Kerstactie - Stichting Jarige Job

Kerst en de Leo Kannerschool. Elk jaar weer een grote verrassing. Welke verrassing had de kerstcommissie dit keer in de hoge hoed zitten. Zo hadden we 2 jaar terug nog een mooie kerstcarrousel in de gymzaal, waar leerlingen iets moois voor de ouders konden laten zien. Konden we vorig jaar door een vroege verplichte sluiting van de school vanwege COVID-19 helaas niks. Dat zorgde dit jaar voor een nieuw idee, een drive-through! Rekening houdend met alle maatregelen die van kracht waren. Dit gekoppeld aan een mooi doel, namelijk stichting Jarige Job.

Helaas mocht ook dit plan geen doorgang vinden vanwege weer een sluiting. Alleen kon de actie die gekoppeld was aan stichting Jarige Job wel doorgaan!

Wat doet stichting Jarige Job?
In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks vieren inmiddels meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job!

Wat hebben wij gedaan?
Wij hebben waxinelichtjes verkocht. Niet zomaar waxinelichtjes, maar door de leerling versierde lichtjes. Elk lichtje kostte 1 euro en bij het verkopen van 35 lichtjes, had een klas dus een verjaardagsbox bij elkaar verkocht. Wat gingen ze hard aan de slag. Niet alleen met het versieren, maar ook met het verkopen.

Aan het einde van de actie hebben alle leerlingen bij elkaar 105 verjaardagsboxen in totaal verkocht! Dat zijn dus 3675 waxinelichtjes die zijn verkocht!

Wat een prestatie en enorm veel dank aan een ieder die heeft bijgedragen aan deze actie!