04 - 01 - 2023

Kleine terugblik op kerstviering 2022

Allereerst wensen wij jullie allemaal het beste voor 2023! Toch blikken wij nog even terug naar de kerstviering die we voor de vakantie hadden. Want na een aantal jaren waarin de kerstviering anders moest, vanwege maatregelen of andere invulling, was het dit jaar weer een kersttoneel!

De leerkrachten die de kerstviering organiseerden grepen terug naar een oude 'traditie'. Ouders bedanken voor hun vertrouwen in de school en de leerkrachten. Om deze reden een mooi kerstverhaal in een toneelstuk (met collega's) en allerlei activiteiten daar om heen georganiseerd om ouders op deze manier te bedanken. De gymzaal moest daarom natuurlijk omgebouwd worden tot theaterzaal. Een reusachtige poppenkast werd gebouwd en de zaal helemaal gevuld met voldoende zitplaatsen. De vrijdag voor de vakantie zou de voorstelling twee keer worden gedaan. Alle leerlingen mochten namelijk drie gasten meenemen (ouders, opa/oma's, broertjes/zusjes).

Een aantal collega's had zich hier voor opgegeven en waren al een aantal weken voor de voorstelling aan het repeteren geslagen. Het verhaal ging over Jan Klaassen en Katrijn en het gestolen kerstgevoel. Een heerlijk verhaal waarbij allerlei vrienden (koning, koningin, prinses, krokodil, agent en boef) ook hun opwachting in de poppenkast mochten maken.

Wij kijken terug met onwijs veel plezier en voldoening. Het was een ongelofelijk mooi stuk en hopen dat ouders en leerlingen hier van hebben genoten.

Wij bedanken jullie nogmaals voor het vertrouwen en gaan samen weer verder in 2023!