25 - 05 - 2022

Voetbalclinic v.v. Noordwijk

Dinsdag 24 mei kwam v.v. Noordwijk een voetbalclinic verzorgen voor de leerlingen in de bovenbouw. Tijdens de gymles mochten de leerlingen ervaren hoe een voetbaltraining van het ASS-team bij v.v. Noordwijk in zijn werk gaat. Wij kijken terug op een geslaagde dag!

Voetbalvereniging Noordwijk verzorgt sinds 2016 trainingen (en andere activiteiten) voor kinderen die graag willen voetballen, maar lastig vinden vanwege ASS. Vanwege COVID-19 zijn er een aantal spelers gestopt met voetbal en zijn ze op zoek naar nieuwe leden. Door een clinic bij ons op school te verzorgen en te laten zien dat voetbal onwijs leuk is, hopen zij nieuwe leden aan te trekken. Meer informatie staat op hun website.

Website v.v. Noordwijk - ASS

De clinic stond onder leiding van Remco Broekman, de trainer van v.v. Noordwijk. Tijdens de clinic kregen de leerlingen verschillende oefeningen voorgeschoteld die tijdens de trainingen terugkomen. Zoals de foto laat zien, veel doen en weinig stil staan! In alle klassen was de clinic een groot succes en was het plezier terug te zien.

Wanneer gaan we dit weer doen, meester?

Deze clinic is mede mogelijk gemaakt door het goede doel de Zwaluwen Jeugdactie. Dit goede doel werkt samen met de KNVB om het Prinses Beatrixfonds en stichting Spieren voor Spieren te ondersteunen om medisch onderzoek naar spierziekten mogelijk te maken.

Daarnaast wordt het G-voetbal ondersteunt en kunnen voetbalverenigingen subsidie krijgen voor maatschappelijke projecten, voetbalclinics in samenwerking met scholen in het speciaal onderwijs of voor het verbeteren van de accommodatie voor mensen met een beperking.

Zwaluwen Jeugdactie

Vanwege het succes van deze dag, hebben we in samenspraak met v.v. Noordwijk afgesproken om dit volgend schooljaar weer te gaan organiseren.