Van gymleraar tot ICT-coördinator

Bij zijn sollicitatie in 2017 kreeg gymleraar Robbert van der Plas de vraag ‘Ben je ook handig met computers?’ Dus sinds zijn start als gymdocent bij de Leo Kannerschool SO hielp hij al bij kleine computerproblemen. Dit is uitgegroeid tot zijn huidige rol: ICT-coördinator bij meerdere locaties!

Robbert: “Ik ben opgegroeid met computers. Thuis was ik de sportieve jongen én de jongen van de computers. Ik heb mijn computerkennis altijd bijgehouden en spits deze kennis nu toe op het onderwijs. Tussen de gymlessen door hielp ik leerlingen met laptopproblemen. Later kreeg ik een ‘ICT-dag’, want mijn ICT-werkzaamheden breidden steeds verder uit. Ik zag mezelf niet tot m’n 60e in de gymzaal staan en na een gesprek met de directeur kreeg ik de ruimte om een opleiding te volgen. Ik deed de opleiding teamleider bouwcoördinator en ontdekte dat ik mezelf nog niet in een leidinggevende functie zag, maar wel in een verder gevorderde ICT-rol. En nu ben ik het grootste deel van mijn werktijd actief als ICT-coördinator!”

“Het digitale onderwijs heeft een enorme vlucht genomen. De LKO had de digitale zaken al behoorlijk op orde, maar lesmethodes werden steeds digitaler, systemen ontwikkelden door en de Leo Kannerschool SO was net gestart met een digitale, adaptieve rekenmethode (Snappet). Corona heeft ook een flinke impuls gegeven aan de digitale ontwikkeling.

De ruimte die je hier krijgt om je verder te ontwikkelen is fantastisch.

“Daarnaast vind ik de leerlingen fantastisch. De leerlingen zijn heel puur en oprecht. Door de kleine klassen en doordat elke leerling een eigen aanpak nodig heeft bouw je een hechte relatie met de leerlingen op. Ik ben heel blij met mijn baan bij de Kanner. Je kunt hier altijd dingen bespreken, met collega’s en ook met het management, de deur staat altijd open. Dat was bij mijn start al zo en dat is altijd zo gebleven. Als je hier komt werken, kom je echt in een warm bad!”